Sunt buni “inotatorii” tai?

Imaginatia celor mai multi dintre noi este bine dezvoltata. Din acest motiv nici nu o sa pot sa va explic in cuvinte ce am “vizualizat” cand am citit ca, de acum inainte, noi, barbatii, ne putem verifica calitatea spermei folosind telefonul inteligent!

Uneori tocmai aceasta imaginatie bogata (sau bolnava?) este responsabila de contactul “fertilitatii” noastre cu telefonul. Oare nu asa le-a venit aceasta idee?! “Dimineata, in timp ce …”. Dar nu, nu pot merge in directia asta!

Sa revin la lucrurile cu adevarat importante si serioase!

Foarte multi barbati nu isi fac controale amanuntite in ceea ce priveste fertilitatea, poate din prea multa nepasare sau jena uneori. Fertilitatea masculina fiind de prea multe ori pusa pe un plan secundar, la nivel mondial.

Din acest motiv a fost conceputa o lentila microscopica speciala (are mai putin de un milimetru in grosime) care poate fi atasata aproape oricarui telefon inteligent din perioada noastra. Folosind acest dispozitiv trebuie sa inregistram un filmulet scurt, chiar si 3 secunde sunt suficiente, pe care apoi il putem trimite medicului de specialitate.

Cum procedam?

Dupa ejaculare sperma trebuie sa fie depozitata intr-un recipient de plastic (o foaie). La 5 minute dupa trebuie sa apropiem lentila speciala atasata camerei telefonului deasupra probei si sa filmam. Fiti fara griji! Telefonul nu se va murdari!

In acest videoclip specialistul va putea observa cat de “vioi” sunt spermatozoizii vostri, deoarece imaginea poate fi marita de pana la 555 de ori. Cercetatorii de la Universitatea Illinois din Chicago (condusi de Yoshitomo Kobori) sunt cei “responsabili” de aceasta interesanta inventie, tot ei fiind cei care ne vor scuti de niste drumuri, costuri si timp.

Verificam calitatea spermei de acasa

Asadar, daca aveti un numar scazut de spermatozoizii sau daca miscarea acestora este lenta, cu ajutorul acestui dispozitiv si al unei aplicatii speciale veti putea beneficia de un diagnostic complet, oriunde v-ati afla. Momentan doar janonezii beneficiaza de acest serviciu, dar cu pasi mici ajunge si la noi probabil.

Nu este o aplicatie care revolutioneaza lumea, dar este ceva ce va ajuta cu siguranta multe persoane. Oricat de amuzante sunt pentru unii dintre noi subiectele despre fertilitate si calitatea spermei, sunt totusi vitale atunci cand vrei sa iti intemeiezi o familie (mai ales atunci cand nu poti).

Voi ce parere aveti? Ar fi util sa avem un astfel de dispozitiv?

sursa imaginii: sciencealert.com