Sunt conducator auto!

Daca am fi si noi o tara cat de cat “civilizata”, daca am avea si noi institutii ale statului care isi fac “datoria” si legi bine puse la punct! Daca! Parca ar fi altfel, nu?! Insa, pana atunci, traim dupa sistemul actual si ne bucuram de tot ce ne ofera viata, mai mult cu rele decat cu bune!

Am tot deschis subiectul asta, probabil o sa il mai deschid pentru ca ma “lovesc” de el zilnic, de fapt ma loveste el zilnic. Nu am crezut niciodata ca o sa detin un permis auto, am considerat ca nu voi putea conduce in viata mea si nici nu imi doream asta. Chiar daca majoritatea barbatilor “se nasc soferi”.

Am hotarat, din nevoie, pe la 20 si un pic de ani, ca trebuie sa incerc sa fac si eu scoala de soferi, chiar daca nu pornisem o masina in viata mea. A fost extrem de greu, parca nu era nici pe gustul meu, dar nu facem de fiecare data tot ceea ce ne dorim.

Am facut multe teste auto, din carti si de pe internet, pe atunci nu existau foarte multe variante, am invatat si m-am prezentat in “ziua cea mare” la examenul din sala. A fost relativ usor, chiar daca am slabit cateva kilograme de emotie, am trecut si orasul si am devenit sofer cu acte in regula.

Nu mi se uscase bine “cerneala” pe permis ca am si acceptat primul meu job de agent de vanzari, primind ca si masina de serviciu: un fioros “ticozaur”. A fost greu, am trecut prin multe situatii dificile insa am fost atent, corect si precaut, zic eu! Nu mi-am riscat viata sau pe a celorlalti participanti la trafic si am invatat din propriile greseli, doar prin experienta poti invata sa conduci!

De atunci si pana la ora actuala am schimbat multe masini si am condus multi kilometrii, apreciez si admir fiecare sofer corect pe care il intalnesc in trafic si ma minunez de multimea idiotilor care detin permis si care imi pun zilnic viata in pericol. Aici puteti gasi informatii actualizate despre tot ce e nou in domeniu, pentru ca mai sunt destui participanti la trafic care nu stiu care e “treaba” cu sensul giratoriu.

Chiar daca la inceput am considerat ca am doua maini stangi si ca nu voi putea invata sa conduc bine “in vecii vecilor”, viata mi-a mai oferit o lectie, importanta zic eu! Conduceti prudent! Viata chiar are prioritate! E si singura pe care o traim!