Sunt oameni care ne fac sa ne mandrim ca suntem romani

Unii oameni merita tot respectul. Ieri ma uitam la filmuletele postate pe retelele de socializare si imi venea sa ma fac cat un purice. Sau sa-mi bag capul in pamant ca si un strut.

Unii romani merita tot respectul nostru. Sa stai ore-n sir la coada pentru a vota. In conditii nu tocmai placute, in picioare, prin ploaie, vant sau canicula.

Totul pentru a-ti exercita dreptul la vot pentru o tara pe care ai parasit-o pentru ca te limita in ceea ce-ti putea oferi.

Unii oameni merita respectul nostru

Romanii plecati in afara tarii la munca ar trebui sa fie satui de ce se intampla aici. Sa nu le mai pese.

Cei mai multi dintre ei se vor intoarce probabil doar cand nu vor mai putea munci. Vor avea suficiente resurse pentru a trai bine si intr-o tara adusa “la sapa de lemn”.

Cu toate astea inca le pasa. Pentru ca in mintea lor inca exista acel gand ca se va schimba ceva si la noi. Ca totusi vor reusi sa se intoarca si sa traiasca bine si aici.

Nu cer averi si nici imposibilul. La fel ca noi toti. Vrem doar un sistem bine pus la punct, corectitudine si posibilitatea sa faci ceva, daca iti doresti.

In timp ce altii nu

Suntem diferiti, nu toti ne dorim aceleasi lucruri si nu vedem lumea la fel. Dar in mare, vorbim aceiasi limba si parca e mai usor sa fii inconjurat de cei “de un neam cu tine”.

Acestia sunt romanii cu care ne mandrim zilele astea. Ceilalti sunt cei spalati deja pe creier de posturile de televiziune aservite partidului rosu.

Sunt cei terifiati de gandul ca acum sigur le vor scadea pensiile, ca totul va fi mai rau. Ca oricum era bine asa, ca uite ce viata usoara au la batranete.

Ca noi, tinerii, habar nu avem, nu stim pe ce lume traim. Alaturi de ei traim si nu prea ne mandrim cu asta.