Suntem protejati sau nu?

La cate firme de securitate sunt prin intersectiile Bucurestiului, parca simt ca sunt mai protejat, nu ca Politia Romana nu si-ar face datoria. Nicidecum! Oamenii legii ne vegheaza linistea, astfel incat Romania sa doarma linistita.

Dar sa revin la intrebare initiala! Suntem protejati online? Eu zic ca nu suntem, cel putin eu unul asa simt, adica degeaba exista o perdea care te face sa crezi ca, marile companii isi fac treaba intr-un mod cat mai serios cu putinta. Dar perdeaua este cam transparenta, iar unii mai trag si cate o privire patrunzatoare, astfel incat sa intre la banuieli, si sa puna piciorul in prag, zicand…Stop!

Comisia Naţională pentru Informatică şi Libertate (CNIL), apartinand statului francez, va inainta o ancheta care vrea sa afle un adevar bine ascuns!  La inceput vor cere anumite informatii companiei americane, Google, si asta pana la sfarsitul lunii martie, apoi vor construi un dosar prin care sa afle daca modificarile facute de Google in politica confidenţialităţii datelor, afecteaza sau nu, securitatea acestor informatii.