Superstitii. De ce le lasam sa ne influenteze viata?!

Cat de mult credeti in superstitii? Cunoasteti si semnificatia acestora sau doar pur si simplu a zis cineva, candva (nici nu va mai amintiti cine si cand) ceva? Este Marti 13 ziua de care va e frica tot anul? Iata cateva intrebari demne de a fi dezbatute.

Foarte multi romani (nu, nu voi scrie “saraci cu Duhul”) aleg sa creada in superstitii. Pentru ca eu consider ca este o alegere. Cam totul in viata este bazat pe alegeri, din punctul meu de vedere.

Cum a aparut superstitia cu cifra 13 (si ziua de Marti)?

Superstitiile sunt din perioadele in care pentru tot ce nu intelegeam exista o explicatie, sa-i zicem “supranaturala” sau “mistica”. Intre timp, a evoluat stiinta si reusim sa ne explicam (sau nu) lucrurile, fenomenele care ne surprind uneori.

Cu toate astea, o zi de Marti 13 da omenirea peste cap, la fel cum si o pisica neagra care-ti taie calea e semn de rau augur si altele. De unde aceasta negativitate creata in jurul cifrei 13, stateam si ma intrebam. Pana la urma cifra 3 e “sfanta” (Sfanta Treime) si … atunci mi-a picat “fisa”, clar are legatura cu religia.

Am cautat explicatii si la doar cateva click-uri distanta am aflat. La Cina cea de Taina erau 12 apostoli si Iisus, adica 13, dintre care unul a fost tradatorul, Iuda. Daca erau doar 12 persoane era totul bine si frumos.

Superstitii peste superstitii

Si de aici a pornit totul. Diavolul apare in Biblie in Apocalipsa, tocmai in cel de-al 13-lea capitol, cartea de Tarot reprezentand Moartea este tot a 13-a. Iar Marti ar fi (nu stiu inca exact cum au studiat asta) ziua in care Adam ar fi mancat marul. Tadam! Am aflat de unde atat de multa ura pentru aceasta combinatie.

Superstitiile exista, depinde doar de noi cat timp vor mai dainui. Daca ai auzit de o superstitie, incearca sa afli care ar fi “provenienta” ei si gandeste-te de ce e logica. Incearca sa gasesti o logica in orice, citeste cand auzi ceva, nu lua informatia gata procesata.

Partea buna este ca avem cu totii materie cenusie. De ce sa nu facem chiar noi niste superstitii noi. Ce-ati zice de: cand pui telefonul la incarcat sa dai de 3 ori din cap si cu mana sa te stergi la frunte. Ca sa alungi incarcatura electromagnetica din tine si sa scapi de posibile viitoare posedari.

sursa imaginii: http://bit.ly/2pbl8pO