Tabara 2013

Chiar daca pana in prezent nu sunt fericitul “posesor” al unui “bebe plangacios”, ma pasioneaza tot ceea ce inseamna educatie in tara noastra. Este foarte important felul in care copiii nostri cresc, felul in care acestia traiesc si invata, deoarece toate acestea vor influenta viitorul adult. Tocmai din acest motiv raman placut impresionat de fiecare data cand observ ca tot mai multi tineri parinti incep sa acorde o importanta mai mare cresterii si educarii copilului, ca tot mai multi incep sa fie atenti chiar si la cele mai mici detalii. Din pacate sistemul educational din tara noastra nu exceleaza, nu ma refer si la cel particular; din pacate chiar daca acasa copilul primeste o educatie satisfacatoare mediul in care traieste il influenteaza intr-o oarecare masura (mai mare sau mai mica, depinde de mai multi factori).

Exista insa si variante care pot sa ne ajute sa le oferim copiilor nostri o educatie puternica, o educatie “sanatoasa”, trebuie doar sa fim bine informati si atenti la evolutia societatii. Tabara scolara poate reprezenta o solutie “salvatoare”, o solutie care ajuta viitorul adult sa aiba o viata personala si profesionala de exceptie. Tabara 2013 reprezinta pentru foarte multi copii locul in care distractia, sportul si disciplina merg “mana-n mana”, locul in care copii invata sa fie activi, sa devina mai responsabili, sa se concentreze mai mult. Toate aceste activitati se desfasoara insa intr-un cadru vesel si natural, chiar si relatiile de comunicare reusesc sa se imbunatateasca. Sporturile practicate in aer liber (tenis, inot) reusesc sa formeze atat fizic cat si intelectual viitorul adult, reusesc sa dezvolte abilitati de care probabil parintii nici nu erau constienti.

Toti cei care au fost implicati, direct sau indirect, intr-o tabara de vara, au ramas placut impresionati de tot ceea ce li s-a intamplat. Daca cititi impresiile si reactiile participantilor puteti observa ca o tabara de vara a reusit chiar sa le schimbe viata, sau sa le-o imbunatateasca. Copiii sunt placut impresionati deoarece invata si practica diferite sporturi, petrec foarte mult timp in natura si leaga prietenii frumoase, iar parintii sunt multumiti deoarece observa starea generala de bine pe care o are copilul dupa acest experiment. Trebuie insa sa stiti ca o tabara de vara nu este gratuita, asadar nu orice copil poate beneficia de o astfel de experienta. Daca luam insa in calcul toate avantajele oferite copilului si daca punem pret pe faptul ca un copil merita tot ce e mai bun, costurile unei astfel de tabere nu ar trebui sa reprezinte un obstacol in calea fericirii viitorului adult.