Tari bine vazute

Mi-a trecut astazi prin cap (nu un glont, slava domnului!) urmatorul vers “Vreau o tara ca afara” (pentru cunoscatori: trupa Vunk) si astfel imaginatia a inceput sa imi “zburde pe campii”. Insa in doar cateva minute eram deja intr-o dilema deoarece nu stiam cu ce tara ar trebui sa semene frumoasa noastra tarisoara, pentru ca fiecare tara are pana la urma particularitatile ei, aspectele ei pozitive si negative.

Din aceasta cauza am inceput sa caut un top al celor mai apreciate tari din lume, macar sa stiu ce tari se mai “poarta” anul acesta. Astfel am descoperit ca, recent, cei de la BBC World Service au realizat un sondaj de opinie (mai mult de 26000 de persoane din 25 de tari au evaluat 16 tari si Uniunea Europeana), in care in topul tarilor bine-vazute se numara nimeni alta decat Germania (cu un procent de 59%).

In continuare in topul acestora se numarau tari precum: Canada, Marea Britanie, Japonia si Franta. Asadar, daca cumva cei de la trupa Vunk citesc articolul acesta (glumeam si eu) le sugerez ca urmatoarea piesa (eventual un remix) sa fie: “Vreau o tara ca Germania”, macar sa fim clari si concisi. Dar oare Romania cand va intra in topul tarilor bine-vazute? Ce haios sunt astazi!