Tehnologie pe gustul meu!

Pentru ca treptat, de-a lungul timpului, v-am impartasit cateva dintre pasiunile sau fobiile mele, astazi o sa continui pe acest “ton”. Si tot navigand si citind in stanga si in dreapta, am descoperit ca un grup de cercetatori americani au reusit sa realizeze un aparat inteligent care ne poate schimba viata in bine, si anume Canary. Nu este vorba despre o pasare micuta si draguta, ci de un aparat care monitorizeaza aerul din propria locuinta, aparat care reuseste sa detecteze monoxidul de carbon, fumul, praful sau polenul.

Acest aparat trebuie plasat in propria casa si acesta, prin senzorii sai, inregistreaza diferite date pe care le analizeaza si le trimite pe telefonul personal. In scurt timp reusiti sa aflati cat de poluat este aerul din camera, lucru extrem de util pentru persoanele care sufera de diferite alergii sau pentru cei care sunt plecati de acasa. Pana in prezent nu a fost anuntata data de lansare pe piata a acestui aparat si nici costul acestuia.

In momentul in care Canary va fi disponibil online cu siguranta il voi achizitiona, in acest fel reusesc sa aflu din timp daca iubita imi pregateste vreo “surpriza” in bucatarie. In aceeasi ordine de idei m-a impresionat si anuntul presedintelui Jeff Evenson de la Corning, cei responsabili de scutul Gorilla Glass care este folosit deja cu succes la peste 1.5 miliarde de dispozitive smartphone din intreaga lume – ecranul care nu se zgarie si este rezistent la lovire.

In urma caruia se anunta lansarea unor ecrane non-reflectorizante si antibacteriene. Ideea ca ecranul telefonului sa nu mai reflecte lumina solara sau cea in care acesta va putea sa se auto-dezinfecteze eliminand astfel microbii si virusii cu siguranta va atrage milioane de “pretentiosi” din intreaga lume. Apropo, stiati ca in carcasa unui smartphone se pot regasi mai multi microbi decat pe capacul de la toaleta?!