Telefoane originale si replicile lor

De-a lungul timpului industria telefoanelor mobile s-a dezvoltat foarte mult, astfel in zilele noastre fiecare persoana detine cel putin un telefon mobil, mai performant sau mai putin performant.

Cand auzi de un telefon performant, instantaneu te duce gandul la un smartphone, de tipul: iPhone, android, HTC. Toate aceste telefoane ofera, pe langa functiile clasice de apelare si mesagerie, si alte functii extrem de importante, adaptate nevoilor in continua schimbare si crestere ale oamenilor. Un telefon performant iti ofera posibilitatea sa navighezi usor pe internet, sa asculti muzica, sa iti verifici adresa de e-mail, sa urmaresti filme sau seriale.

Deoarece nu toata lumea dispune de sume mari de bani pentru achizitionarea unor astfel de telefoane, exista o alternativa mai ieftina, si anume replicile acestor telefoane. Bineinteles, ca la orice replica, exista anumite avantaje si dezavantaje. Un avantaj important ar fi pretul mult mai mic si posibilitatea de a folosi doua cartele, telefoanele replica fiind dual sim. Dezavantajul consta in faptul ca performanta lor este medie, dar asta nu inseamna ca nu au specificatii bune.

De exemplu, o replica a celebrului iPhone 4, care este aproape identica cu originalul, detine o camera foto/video, bluetooth, WAP 2.0 si de asemenea poate reda sunete in diferite formate. Un alt telefon celebru care are o replica este Samsung Galaxy S3, iar caracteristicile tehnice ale replicii sunt: dual sim, dual stand by, wireless, analog TV, 2 camere foto/video (una cu blitz), sunete redate in format MP3, MP4, radio FM.

Deoarece am amintit de functia dual sim pe care telefoanele replica o detin, vreau sa amintesc din ce cauza este importanta aceasta functie. Ea permite utilizarea a doua cartele sim, din retele diferite, astfel nu mai trebuie sa folosim doua telefoane, ci putem initia si primi apelurile folosind un singur telefon, din acest motiv eu prefer telefoane dual sim. Alaturi de functia dual sim, o alta functie des intalnita este cea de dual stand by, care ne permite functionarea telefonului in doua retele simultan, fara a fi nevoie sa comutam simurile intre ele.

Din punctul meu de vedere, replicile telefoanelor mobile sunt o alternativa mai ieftina, oferind in schimb aproape aceleasi caracteristici si performante ca si originalele.