Timisoara: Capitala Europeana a Culturii in 2021

In weekend am fost plecati in Timisoara, motiv pentru care nu am reusit sa scriu in ultimele doua zile.

De fiecare data cand ajungem acolo ne intrebam de ce am plecat si nu prea reusim sa ne oferim o “scuza” buna.

Cei mai multi dintre prietenii nostri sunt aici. Fie colegi de facultate, fie cunostinte de la locurile de munca, fie pur si simplu vecini.

Un oras plin de amintiri

Pentru ca aici am trait cei mai multi ani si primii in care viata noastra pe cont propriu a inceput, ne-au ramas foarte multe amintiri frumoase.

Priveam cu nostalgie spre caminul in care am pierdut poate cele mai multe nopti din viata, spre facultatea in care am intrat tot timpul cu dorinta de a fi in alta parte.

Si uite asa anii trec, vremurile se schimba, tu incerci doar sa tii pasul cu ele si uneori te “incearca” sentimente de nostalgie.

Am trait multe in vestul tarii, cred ca si primele mari realizari din viata si primele mari deceptii tot acolo le-am avut; dar au fost toate spre a contura omul care sunt astazi.

Timisoara va fi Capitala Culturala a Europei in anul 2021

De aceasta data nu am reusit sa vizitam sau sa ne plimbam prin oras pentru ca timpul a fost limitat si trebuia sa fim alaturi de prietenii nostri care se casatoreau.

Am reusit insa sa stam linistiti, sa fim inconjurati de o atmosfera de sarbatoare, sa ne dorim sa ne crestem copiii in acest oras si poate chiar si sa imbatranim aici.

Cu toate ca traficul este dezastru, ca si in orasele mai mici in care nimeni nu se grabeste, cu toate ca si aici exista oameni rai si situatii care te fac sa-ti doresti “sa-ti iei lumea-n cap”, este orasul nostru de suflet.

Ma bucura faptul ca va fi Capitala Culturala a Europei in anul 2021 si ca in acest fel se fac investitii foarte mari. Se si vede.

In foarte multe zone centrale se lucreaza, traficul este restrictionat. Dar, tot raul este spre bine, iar per total orasul va avea de castigat!

sursa imaginii: http://bit.ly/2y2OcWZ