Tinerii fac piata si adultii rad de ei!

In Romania zilelor noastre, la aceasta ora tarzie, tinerii aleg “sa faca piata”. Probabil ei nu au experienta si nici intelepciunea adultilor, dar ei cred cu tarie ca fac ceea ce trebuie.

La televizor, “jurnalistii” le explica adultilor care este situatia “reala” din piata. Acolo se dau bani si “pomeni”, iar tinerii sunt “paria” societatii, nici nu stiu pentru ce stau in frig dupa orele de servici. Probabil n-au ce face, din acest motiv isi iau si copilul si catelul cu ei.

Nu vreau sa exagerez sau sa trec cu vederea aceste evenimente, dar nu vreau nici sa fac politica. Fiecare este liber sa gandeasca asa cum doreste, sa-si traiasca viata exact cum vrea.

Fiecare om este liber sa creada si sa faca ceea ce vrea!

Atunci cand iti exprimi public opinia si o sustii, ideal ar fi sa stii despre ce vorbesti si sa poti sa argumentezi. Daca nu e ideea ta si daca ai preluat-o de la altcineva, macar specifica asta.

Eu nu cred in politica si nici in oamenii care o fac. Nici nu am prea multe cunostinte in domeniu.

Stiu clar ca atunci cand l-am votat pe Iohannis in 2014 am facut-o pentru ca mi-am zis: in final un om politic care arata bine atunci cand ne reprezinta tara in strainatate.

Pare genul de om care stapaneste limbile straine atunci cand “vorbeste in numele romanilor”. Nu stiu daca ati observat, dar fostii nostri presedinti nu prea stiau sa se exprime atunci cand ne “reprezentau” tara peste hotare.

O intamplare pe care nu o voi uita!

Dupa alegerile prezidentiale din 2014 am fost in vacanta de Craciun in Bratislava. Intr-o seara, in timp ce ne plimbam prin centru (tot intr-o piata), cu cainele, ne-am intalnit cu niste “straini”.

Din vorba in vorba, am aflat ca au si ei un caine (din rasa Boxer) si ca sunt din SUA (se si “auzea” dupa accent). Ne-au intrebat si pe noi de unde suntem si le-am zis ca din Romania.

Am inceput sa le explicam unde este pozitionata Romania, pentru ca (de obicei) in orice tara civilizata daca vorbesti cu oameni din SUA nu stiu prea bine unde e tara noastra.

Dar acestia stiau si mai mult chiar, stiau si politica. Ne-au felicitat pentru alegerile prezidentiale. Ne-au zis ca e un mare pas pentru tara noastra faptul ca avem un astfel de presedinte si ca SUA e mandra ca Romania a facut aceasta alegere.

Care erau sansele ca o familie din SUA sa cunoasca situatia politica din Romania!?

Si noi am ramas masca. In centrul capitalei slovace, la minus 20 de grade, in apropierea sarbatorilor, 3 americani imbracati in paltoane negre, lungi, stiau care e situatia politica din Romania.

Am ramas fara cuvinte si eu si prietena mea (si nu pentru ca engleza noastra nu ne permitea sa ne exprimam fluent gandurile).

De atunci, sunt mandru de tara mea! Sunt mandru ca tinerii ies in strada, pentru Colectiv, pentru legi nesimtite, pentru orice isi doresc ei sa iasa.

Conflictul dintre generatii a existat, exista si va exista mereu!

Sunt trist ca parintii si bunicii nostri nu inteleg si sunt si mai trist ca probabil nu putem schimba tot raul facut in ultimii aproape 30 de ani.

DAR, exista o speranta!

Sunt mandru ca traiesc printre tinerii care aleg “sa faca piata” si nu printre adultii care aleg sa stea in fata televizorului!

sursa imaginii: aici