Top 5 Magnati Europeni

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, cei mai bogati 5 oameni de afaceri din Europa, sunt urmatori:

Suedezul Ingvar Kamprad,  fondatorul şi patronul lanţului Ikea, pe locul 1, cu o impresionanta avere de 42,4 miliarde dolari. Castigand intr-o singura zi suma de 522,7 milioane de dolari la bursa.

Pe locul al doilea se afla francezul Bernard Arnault, cu al sau grup LVMH- Louis Vuitton Moet Hennessy, care de altfel este si cel mai mare producator de bunuri de lux din lume. Averea acestuia se ridica la 41,9 miliarde de dolari, la care miercuri s-au mai adaugat 620 milioane de dolari.

Pe locul al treilea se afla un spaniol, Amancio Ortega care detine mega producatorul Inditex, cel mai mare retailer de haine din lume, grup din care face parte Zara, Berska, Stradivarius, Pull&Bear, si alte cateva nume mari ale industriei vestimentare. Si averea acestuia este una de asemenea impresionanta, de 38 de miliarde de dolari, intr-o singura zi castigand 354 milioane de dolari.

Pe locul al patrulea se regaseste un alt suedez, pe numele Stefan Persson, detinatorul Hennes&Mauritz (H&M), cu o avere de 23,9 miliarde de dolari. Dar miercuri acesta a pierdut 60,6 milioane de dolari la bursa.

Ultimul miliardar din top 5, este o frantuzoaica, Liliane Bettencourt, care detine 31% din actiunile companiei L’oreal. Averea acesteia se ridica la 22,4 miliarde de dolari, castigand intr-o singura zi  305 milioane de dolari.

Acestea fiind spuse, va doresc…imbogatire placuta!