Tot ce trebuie sa stim despre iPhone X

Ieri, 12 septembrie, la ora 20:00 (ora Romaniei), a avut loc mult asteptata prezentare din teatrul Steve Jobs din Apple Park.

Toti fanii Apple din intreaga lume au aflat, intr-un final, cate dintre zvonurile de pana acum au fost reale si cate nu.

Asa cum s-a preconizat, telefonul inteligent “aniversar” se numeste iPhone X (cifra romana zece pentru a sarbatori cei 10 ani de la lansarea primului iPhone).

Informatii despre iPhone X

Ecranul acopera intregul panou frontal, este de tip OLED cu diagonala de 5,8 inch si se numeste Super Retina Display (rezolutia: 2436 x 1125 pixeli).

Asa cum ne asteptam si cum se anticipase, butonul Home a fost eliminat pentru ca nu mai aveau unde sa il pozitioneze (din moment ce ecranul acopera partea frontala).

Noutatea este reprezentata si de sistemul de recunoastere faciala Face ID si camera 3D frontala care permite aceasta functie.

Sistemul TrueDepth format dintr-un senzor cu infrarosu, unul pentru lumina ambientala, un flood illuminator si un dot projector este cel care permite recunoasterea fetei utilizatorului.

Alaturi de chip-ul A11 Bionic si a lui neural engine (care foloseste inteligenta artificiala) si chip-ul enclava care pastreaza toate hartile 3D ale fetei noastre, sistemul de recunoastere faciala devine extrem de sigur, rapid si “evoluat”.

Camera duala este verticala cu 2 senzori de 12 megapixeli, calitatea pozelor si videoclipurilor fiind buna (de tipul iPhone 7 Plus).

Incarcarea este de tip wireless, iar standul special pt incarcare AirPower ne va permite sa ne incarcam telefonul, ceasul, castile, in acelasi timp.

Amuzante si interesante sunt si Animoji, care ne permit sa ne jucam in mod “inteligent” cu telefonul nostru.

IPhone X va fi disponibil doar in culorile Space Grey si Argintiu, panoul frontal fiind negru. Versiunile vor fi de 64 si 256 GB, preturile incepand de la 999 dolari sau 1100 euro in Europa.

Precomenzile vor incepe din 27 octombrie, iar lansarea va fi pe 3 noiembrie.

Informatii despre iPhone 8 si iPhone 8 Plus

IPhone 8 este in mare parte un iPhone 7 cu o carcasa din sticla (pentru a putea fi folosit sistemul de incarcare wireless), panoul frontal ramanand neschimbat (ei zic ca sa pastreze aspectul iconic).

Culorile disponibile vor fi Space Grey, Roz Auriu si Argintiu, fabricate din acelasi aluminiu de grad 7000 (care e mai rezistent cu pana la 50%).

Ecranele raman la aceleasi dimensiuni (4,7 si 5,5 inch), iar telefoanele vor fi rezistente la praf si apa.

Imbunatatiri: difuzoare stereo noi, chip A11 Bionic, placa grafica si camere mai bune, bluetooth 5.0 si viteze LTE mai bune.

Atat iPhone 8, cat si iPhone 8 Plus vor avea spatii de stocare de minim 64 Gb, preturile incepand de la 699 si 799 dolari.

Din 15 septembrie vor incepe precomenzile, iar lansarea va fi in data de 22 septembrie. In tara noastra telefoanele vor fi disponibile din 29 septembrie, iar precomenzile incep din 22 septembrie.

Cu toate ca sunt fan Apple, in timpul prezentarii imi veneau cateva idei “nastrusnice”.

“Revolutionara” incarcare wireless a aparut doar in urma cu cativa ani (Palm Inc in 2009 si Nokia in 2012 impreuna cu alti cativa mari producatori), la fel ca si “ineditul” ecran OLED (Samsung in 2010 introducea Wave GT-S8500 ).

Tim Cook si echipa lui cu siguranta nu a fost in Romania. Ce ne facem cu recunoasterea faciala in cazurile in care “accidental” sotul ii ofera prea multa dragoste sotiei in partea oculara, “botic-ulara” sau nazala?!

Sau de Halloween, cand poate deghizarea noastra este atat de buna incat propriul telefon nu ne mai recunoaste?

sursa imaginii: http://bit.ly/2fiaYzu