Tot ceea ce visam ne influenteaza viata intr-o oarecare masura

Cat de mult ne influenteaza viata ceea ce visam? Si tu cazi in capcana viselor? Ar trebui sa fim mai atenti la ceea ce visam sau ar trebui sa ignoram complet acest aspect.

Nu am acordat o atentie deosebita viselor in copilarie. Cu toate ca in fiecare familie era cineva care stia sa interpreteze visele.

De regula cand visai ceva urat era de bine si invers. O apa tulbure presupunea sigur moartea, in timp ce un sarpe dusmani.

Ei bine, nu mi-a pasat niciodata de ceea ce am visat. Cu toate ca a doua zi eram influentat ore-n sir, fara sa realizez ca era din cauza sau datorita a ceea ce am visat.

In urma cu cativa ani am fost la psiholog. Ceva mai bine de un an, regulat. In incercarea de a reusi sa mai tin sub control boala si de a-mi ajuta psihicul sa depaseasca anumite “obstacole” care-mi fac rau.

De ce visam?

La mine problema e destul de simpla: nu am depasit copilaria. Nu stiu daca ati incercat sa faceti pace cu demonii vostri, dar e destul de greu.

Psihologul la care mergeam incerca foarte mult sa ma ajute sa-mi inteleg visele.

Visul este de fapt o insiruire de imagini care reprezinta modul in care creierul nostru “gandeste” in timpul noptii. Dar acestea nu sunt tot timpul structurate, adica gandirea logica nu mai este neaparat “la ea acasa”.

Spatiul, timpul, identitatile, totul poate fi schimbat intr-un vis. Iar de cele mai multe ori nu ne amintim ceea ce am visat. De ce?

Visele care apar atunci cand dormim profund (in starea REM) sunt cele care modifica si starea corpului nostru.

Ceea ce visam ne poate influenta

Respiram mai des, ochii se misca sub pleoape, creste ritmul cardiac si fluxul sanguin. Acestea sunt visele pe care nu ni le amintim decat daca ceva ne trezeste atunci. Iar partea pe care ne-o amintim este scurta.

In faza non-REM apar visele mai lungi, cele care pot fi oarecum “ancorate” in realitate, cele care de multe ori se repeta si pe care ni le amintim de cele mai multe ori.

Trebuie sa intelegeti ca nu este bine de fiecare data sa incercam sa gasim explicatii in ceea ce visam.

Nu tot timpul raspunsul la problemele noastre consta in vise. Iar ca sa faci diferenta intre ceea ce e important, ceea ce conteaza si ce nu, trebuie sa mergi la un specialist.

Nu vei gasi explicatiile in ceva general sau in cartile de interpretare a viselor. Fiecare om e unic si are propria experienta cu mediul inconjurator, cu sine!