Tot mai multi copii obezi in lume

Sunt tot mai multi copii grasi in lume, din nefericire. Observ zi de zi in jurul meu asta, dar m-am lamurit la ultima nunta la are am fost, la oras, unde cei mai multi dintre cei sub 10 ani erau grasunei. Mult prea grasunei!

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si Colegiului Imperial din Londra (ICL), in ultimii 40 de ani numarul copiilor si adolescentilor care sufera de obezitate (pentru ca este o boala, fie ca vrem sa credem asta, fie ca nu) a crescut de 10 ori. Extrem de mult!

In cadrul studiului efectuat au fost folosite datele a 31,5 milioane de copii si adolescenti, intre anii 1975-2016, si s-a constatat ca in curand va fi depasit numarul copiilor subponderali (care reprezenta o mare problema la nivel mondial – adica subnutritii din tarile sarace).

Sa nu credeti ca obezitatea a fost definita ca si un kilogram sau doua in plus. Un copil obez este considerat cel care depaseste de 2 ori media greutatii normale pentru varsta sa. Si astfel, in zilele noastre, rata obezitatii a ajuns sa fie de 7% la nivel mondial, iar in urma cu 40 de ani era de doar 0,8%.

Numarul copiilor obezi a crescut de 1o ori!

Vestile sunt foarte triste, mai ales ca alti peste 200 de milioane de copii sunt aproape de a fi obezi, dar conform criteriului de calculare sunt doar supraponderali.

S-a observat ca in tarile cu venituri mici si medii numarul copiilor obezi este ridicat, dar si in tarile cu venituri mari (de tipul SUA) unde au acces la mancare nesanatoasa. In SUA rata de obezitate este de 20%.

Nu am gasit in cadrul studiului informatii despre rata obezitatii in tara noastra, era doar despre tarile din vestul Europei unde aceasta variaza intre 7 si 10%.

Atunci cand lipseste educatia sau atunci cand lipseste timpul liber pentru a o oferi, generatiile tinere au de suferit. Cu obezitatea nu este de gluma, aceasta fiind responsabila de o multime de boli din care se poate cu usurinta muri chiar si la varste “fragede”.

Aveti grija de corpurile copiilor vostri!

sursa imaginii: http://bit.ly/2gzPgYg