Totul este intr-o schimbare continua, nu ar trebui sa ne mire asta!

Lumea este intr-o continua schimbare. Uneori in bine, alteori in rau. Multe dintre obiceiurile, ticurile, expresiile, cuvintele, actiunile noastre, nu se mai interpreteaza la fel.

Poate acum nu pare ceva foarte important, dar peste ani si ani vom realiza cat de “inapoiati” am fost. Chiar si doar din acest punct de vedere.

Ce insemna datul ochilor peste cap. Ce fel de schimbare?

Sa ne gandim la celebrul dat ochii peste cap. Cred ca cel putin o data in viata ati facut acest gest, care denota dezaprobare.

Cu toate ca acum acest gest este unul sa-i zicem negativ, in trecut insemna cu totul si cu totul altceva.

Excitare, pofta sexuala, frica, furie, sunt cateva dintre trairile care nu cu multi ani in urma reprezentau celebrul gest descris mai sus.

In functie de fiecare cultura in parte (si implicit zona), aceste gesturi erau diferite. Asa ca, sa nu ne miram ca poate peste 100 de ani, datul ochilor peste cap va insemna cu totul si cu totul altceva.

S-a observat ca in prezent, acest gest este practicat mai mult de catre femei. Ele sunt cele care folosesc mai des limbajul non-verbal pentru a comunica si pentru a se exprima.

Cum erau privite de societate femeile care fumau in trecut

Un alt obicei perfect normal in zilele noastre starnea discutii in trecut. Este vorba despre femeile care fumeaza.

Era considerat un gest imoral, chiar cu tente sexuale. Si asta se intampla in urma cu doar 100 si ceva de ani.

Au existat chiar si legi care interziceau femeilor sa fumeze in spatiile publice, iar din cluburi sau saloane erau chiar alungate.

In zilele noastre este perfect normal, poate chiar “cool”, ca o femeie sa fumeze. Este in continuare un viciu, fumatul in general, dar nu implica amenzi sau schimbarea perceptiei despre persoana respectiva.

sursa imaginii: http://bit.ly/2C59Soh