Trebuie sa ne cenzuram mai mult decat ar fi normal!

Cat de mult ar trebui sa ne cenzuram? O reala problema a societatii in care traim.

Evolutia ne-a ajutat sa fim “oameni liberi”. Nu mai traim in sclavie, sub dictatori si asa mai departe. Cu toate astea, libertatea de exprimare a inceput sa scada simtitor.

Daca in trecut nu aveam voie sa vorbim despre partid, politica, religie, acum nu mai avem voie sa vorbim despre mult mai multe subiecte.

Tot ceea ce spunem poate fi considerat o jignire la adresa cuiva.

Cat de mult este normal sa ne cenzuram?

Iar atunci cand esti o persoana publica obisnuita sau nevoita sa spuna ceea ce gandeste, ajunge sa fie o reala problema.

Sunt pasionat de comedianti si nu numai. Urmaresc de foarte multi ani show-urile din SUA si UK de tipul celor ale lui Fallon, Kimmel, Ellen, James Corden, Graham Norton si multi altii.

Toti acestia si alti comedianti care nu au ajuns sa aiba propria emisiune (sau poate nu si-au dorit) au mari probleme.

Ce faci cand urci pe o scena sau apari in fata unui public si realizezi ca nu poti sa mai glumesti asa cum faceai alta data.

Glumele despre grasi, homosexuali, diferite etnii, religie, ajung sa fie considerate ofensatoare pentru public. Si daca nu te judeta atunci, te vor judeca mai tarziu.

Trebuie sa avem libertate de exprimare

Ajungi sa ai probleme reale chiar. Cum a avut Kevin Hart care a fost “tinta” comunitatii LGBT si apoi a renuntat sa mai fie prezentator al premiilor Oscar.

Din punctul meu de vedere, lucrurile sunt destul de simple. Trebuie sa fim oameni, sa gandim rational si sa intelegem cum functioneaza lucrurile.

Rolul unui comediant este sa prezinte problemele sau realitatea intr-o maniera vesela-glumeata. Pentru unii va fi amuzant, pentru altii nu.

Dar daca te simti jignit de anumite glume, pentru ca acelea reprezinta realitatea ta, ai o problema. Una grava. Trebuie sa stii care este diferenta dintre realitate si fictiune.