Trebuie sa ne pregatim din timp pentru iarna

Mai avem de asteptat mai putin de trei luni pana cand vom lua cu asalt partiile de schi de la noi din tara (sau de peste hotare).

Daca iarna va fi ca si vara, cu siguranta vom avea parte de zapada din belsug si vom putea sa ne testam “fortele”, de la mic la mare, cel putin trei luni.

Ca sa fim pregatiti, trebuie sa ne gandim din timp la echipamentul de care avem nevoie si sa incercam sa-l achizitionam astfel incat sa nu ne faca o “gaura” prea mare in buget.

Cum ne alegem schiurile?

In cazul in care echipamentul de anul trecut s-a deteriorat (sau pur si simplu nu va mai convine) sau nu aveti unul, incercati sa cumparati de acum tot ce aveti nevoie.

Un echipament de schi este format, in linii mari, din shiuri, clapari, casti si ochelari. Optional aveti nevoie si de imbracaminte adecvata, dar totul depinde de bugetul pe care il aveti disponibil.

Schiatul este un hobby, pentru cei mai multi dintre noi. Din acest motiv nu avem posibilitatea sa investim foarte multi bani si astfel alegem schiuri second hand pentru a beneficia de calitate la preturi rezonabile, cum s-ar zice “affordable”.

Alegerea unei perechi de schi se face si in functie de cat de bine stii sa practici acest sport de iarna. Nu uita ca propria inaltime si greutate, conditia fizica si tipul de schi practicat sunt de asemenea elemente care trebuie luate in calcul.

Pe masura ce vei invata sa schiezi mai bine, iti vei dori sa schimbi schiurile si sa le inlocuiesti cu unele adecvate nivelului tau de pregatire. Aspect extrem de important, motiv pentru care o pereche de schiuri la mana a doua este mai mult decat recomandata.

Alege in functie de propria persoana, nu in functie de ceea ce este la moda!

Niciodata nu trebuie sa tii cont de culoarea sau de desenul care este imprimat pe schiuri. Acest aspect nu trebuie sa influenteze decizia ta in achizitionarea unei perechi. Poate doar daca esti un sportiv de performanta si ai un sponsor sau alti factori de acest gen.

Dupa ce ai cumparat schiurile care te avantajeaza si ti se potrivesc, alaturi de restul echipamentului (claparii, betele si casca sunt cele mai importante), poti astepta linistit prima ninsoare de anul acesta.

Asa cum este normal, nu uita sa te bucuri de fiecare amintire de pe partia de schi. Nu uita ca acest sport de iarna este menit sa te relaxeze si sa te incarce cu energie pozitiva!

sursa imaginii: http://bit.ly/2xtnsOU