Trecutul rosu sau viitorul intunecat?

Ucrainienii au un puternic simt al umorului si un si mai puternic curaj, zic eu! Presedintele Petro Poroshenko a ales sa “decomunizeze” o statuie din Odessa. Pentru a realiza acest “maret” proiect a fost ales faimosul sculptor ucrainean Alexander Milov (cunoscut pentru impresionantul proiect “Love” de la festivalul Burning Man din Nevada).

O statuie din bronz reprezentandu-l pe nimeni altul decat politicianul si revolutionarul comunist Vladimir Lenin a fost selectata pentru a fi decomunizata, iar artistul si-a folosit talentul si imaginatia si in locul acesteia l-a creat pe si mai cunoscutul Darth Vader din Star Wars.

Descendentii lui Lenin nu trebuie sa fie suparati deoarece statuia acestuia nu a fost distrusa ci a fost lasata in interiorul actualei statui a lui Darth Vader, asadar “Lenin” va putea fi oricand exhumat. Partea buna este ca ambele personalitati pot fi regasite pe Wikipedia, imbogatiti-va cunostintele in materie de politica si science fiction (in fond si la urma urmei: “Aceeasi Marie, cu alta palarie!”)!

lenindarth vader 1

Voi pe cine pariati: Lenin sau Darth Vader? Nu va lasati influentati de trecutul rosu sau de viitorul intunecat! May the Force be with you!

lenin vs darth vader