Trezitul de dimineata este probabil cosmarul fiecarui elev

Daca va intreb care este una dintre cele mai neplacute amintiri pe care le aveti din perioada in care mergeati la scoala, probabil o sa ziceti trezitul de dimineata.

Nu cred ca exista copil care sa se trezeasca fericit si cu placere dimineata, doar pentru ca urmeaza o noua zi de scoala. Probabil exista exceptii, ca si in orice alt domeniu. Dar, sunt pur si simplu doar exceptii.

Sa te trezeasca dimineata ceasul desteptator, mama, tata sau bunica, era un cosmar. Exact atunci cand somnul era mai “dulce” si visele mai frumoase, exact atunci trebuia sa incepi o zi de scoala.

Nu vreau sa amintesc de partea in care mergeai efectiv la scoala si profesorii te stresau. Asa cum nu vreau sa amintesc de note, lucrari de control, teze sau teme.

De ce nu ar putea sa fie copilaria mai lunga si sa mergem la scoala doar atunci cand suntem maturi si ne dorim cu adevarat sa invatam ceva.

Trezitul de dimineata dauneaza sanatatii fizice si psihice a copiilor

Citeam astazi ca la o scoala de stat din Marea Britanie a fost realizat un studiu. In urma acestuia s-a descoperit ca daca scoala ar incepe la ora 10:00, copiii ar fi mai sanatosi (fizic si psihic) si mai “productivi”. Adica ar avea rezultate mai bune.

Privarea de somn nu este in avantajul copiilor. Iar acest lucru poate duce la probleme reale de sanatate (de tipul depresie si chiar obezitate).

Din experienta, se stie ca ora de culcare in randul adolescentilor este mai tarzie. Exista si o explicatie naturala: substanta care genereaza somnul (melatonina) se elibereaza in creierul adolescentilor mai tarziu (in comparatie cu adultii).

Si, in acest fel, daca te culci mai tarziu, iti este foarte greu sa te trezesti devreme. Implicit ziua ta va fi una exact cum nu iti doreai.

sursa imaginii: http://bit.ly/2jcOzpa