Tu cum iti ajuti corpul sa faca fata acestui sezon?

In doar cateva zile (de regula doua sau trei) temperaturile au variat cu 15-20 grade Celsius. Iar asta nu s-a intamplat o singura data primavara asta. Imaginati-va ce inseamna toate aceste “agresiuni” pentru corpul nostru.

Oboseala, lipsa energiei, moleseala, raceli, gripe. Toate acestea pot sa ne puna in pericol sanatatea, intr-o masura mai mica sau mai mare.

Ce ar trebui sa facem pentru a ne proteja corpul? Ei bine, ar trebui sa tinem cont de multe, dar de obicei nu facem asta. Astazi o sa detaliez cateva dintre lucrurile de care tin eu cont.

Incerc sa mananc diversificat, cat mai multe alimente hranitoare si nutritive. Daca nu reusesc, atunci iau suplimente de vitamine si minerale.

Stiti probabil ca in mod normal dupa sezonul rece, corpul nostru este slabit. Ideal ar fi sa putem face acest lucru in fiecare an, sa ne intarim sistemul imunitar primavara si toamna.

Corpul nostru are nevoie de putin ajutor

Aleg haine potrivite cu temperaturile de afara. Sunt atent la temperatura aratata de aplicatie pe telefon si verific si aerul de afara pe balcon. Doar asa stiu cum sa ma imbrac astfel incat sa nu-mi fie prea cald sau prea rece.

Port o masca de protectie. Cu toate ca probabil multa lume ma judeca, daca tot pot face cat de cat ceva, de ce nu. Chiar daca o astfel de masca nu ma protejeaza 100%, am o oarecare protectie.

Nu mi-am facut un vaccin antigripal. Daca as putea as opta pentru unul. Din pacate, conditia mea medicala nu-mi permite. Daca sunteti sanatosi, va sfatuiesc sa va faceti un astfel de vaccin.

Incerc sa ma hidratez cat mai bine. Ceaiurile cu lamaie si miere sunt un aliat de nadejde.

In speranta ca v-am fost de folos, va doresc o primavara cat mai sanatoasa!

sursa imaginii: https://bit.ly/2Gnt3rp