Tu cum iti pregatesti bagajul pentru calatorie? Ce ar trebui sa stim?!

Cum iti pregatesti bagajul astfel incat sa iti incapa cat mai multe si sa nu duci inutil lucruri cu tine?! Nu ma refer acum doar la bagajul pentru vacanta, ci in general.

Mi-a venit ideea asta in timp ce stateam aseara cu M. si ne gandeam oare noi cate bagaje am facut la viata noastra. Clar este imposibil sa le numaram.

Cu siguranta ea are mult mai multe, in comparatie cu mine, pentru ca a plecat de la 15 ani de acasa. Crede ca are peste 1000 de bagaje facute si parca i se par putine.

Intr-o perioada calculasem ca avem vreo 20 de chirii schimbate in total amandoi. Plus plecarile in weekend-uri la parinti, plus concediile. Se aduna.

Bun, sa revin la partea importanta. Ce luam cu noi in bagaj?!

Nu trebuie sa plecati niciodata fara acte, bani, chei, telefon si haine.

Eu adaug pe lista si medicamentele, pentru ca sunt dependent de ele. Dar si pentru ca nu vreau sa ajung intr-o tara precum Austria ca am nevoie de un calmant.

Am patit intr-un an in Viena sa fim nevoiti sa cautam un antiinflamator pentru o durere groaznica de dinti. Am cautat vreo 2 ore cu masina. Fie farmacii inchise, fie nu intelegeau engleza (nu aveam translate pe atunci si internet pe telefon).

Bagajul trebuie sa contina …

Am avut norocul sa gasim o farmacie in care lucra o romanca si ne-a explicat ca la ei medicamentele se cam dau doar pe reteta. I se facuse mila insa de noi si ne-a ajutat.

Invatati sa impachetati haine doar atat cat aveti nevoie. Tineti cont de locatia unde mergeti, de sezon si de ce veti face.

Ganditi-va tinutele pe zile, astfel incat sa nu luati prea multe haine doar ca sa va intoarceti cu ele. Impachetati-le frumos, astfel incat sa castigati spatiu.

Nu va uitati incarcatoarele si ati putea opta chiar si pentru o asigurare de calatorie. Better safe, than sorry.