Tu pentru ce suma ti-ai inchide contul de pe retelele de socializare?

Tu pentru ce suma ai renunta la social media? Mai exact la conturile de pe retelele de socializare?

Daca ar fi sa primesti 1000 de euro, ti-ai inchide contul de Facebook pentru un an? Sau doar o suma mai mare te-ar motiva?

S-au facut deja studii in acest sens si se pare ca tinerii ar fi dispusi sa renunte la conturile detinute pe retelele de socializare doar pentru sume mari de bani.

Asta pentru ca acestia sunt si utilizatorii care folosesc aceste retele si cei care “traiesc” pentru asta. Este dificil sa renunti la ceva ce a devenit normalitate, rutina.

Fii atent la efectele nedorite ale consumului excesiv de social media!

Implicatii negative ale utilizarii excesive a telefonului, tabletei, calculatorului, internetului, retelelor de socializare, exista. In viata de zi cu zi.

Petrecem tot mai putin timp fiind atenti la ce se intampla. Consumam continut de care nu avem neaparat nevoie.

Uitam sa socializam in mod normal si ne indepartam de oameni. Din punctul meu asta este si cea mai mare problema.

Retelele de socializare au fost gandite sa conecteze oamenii din diferite colturi ale lumii. Din pacate de multe ori acestea ajung sa destrame relatiile dintre oameni.

Pentru ca atunci cand poti sa fii orice iti doresti in mediul virtual, nu neaparat cine esti tu, cazi cu usurinta in “pacat”.

Care ar fi suma pentru care ai vrea sa-ti inchizi contul preferat?

Iar ca si persoana care-si formeaza caracterul, acest mediu este extrem de periculos. Pentru ca nu stii cine esti, nu mai stii ce sa crezi.

Realitatea ta incepe sa prinda contur si nu este neaparat ceea ce ar trebui sa fie. Daca s-ar respecta faptul ca pana la 18 ani nu ai voie sa ai un cont. Ar fi un vis frumos.

Cu totii avem nevoie de un moment de respiro. Un moment in care ne deconectam de realitate. Iar retelele de socializare te “prind” in acest cerc vicios.

Tu pentru ce suma ti-ai dezactiva conturile? Eu, daca nu as depinde profesional, as face-o pentru nimic.