Turbina eoliana inteligenta

Sunt pasionat de tot ce inseamna tehnologie si ancorarea acesteia in viata de zi cu zi. Tocmai din acest motiv de cele mai multe ori imi achizitionez chiar si lucruri care sunt, dupa spusele prietenei mele din categoria: “chiar aveam nevoie de asa ceva?!”.

Am descoperit de mai bine de un an Kickstarter si de atunci am “achizitionat” cateva lucrusoare extrem de utile si interesante. Unele dintre ele au ajuns acasa, iar altele urmeaza a fi finalizate si livrate in viitorul apropiat.

Astazi o sa va prezint turbina eoliana portabila, nu se numara printre achizitiile mele insa a cunoscut un succes enorm si este, dupa parerea mea, extrem de utila.

Primul model a aparut in anul 2014, iar anul acesta a fost lansata cea de-a doua generatie, cunoscuta sub numele de Trinity. Aceasta turbina de vant (eoliana) este portabila, rezistenta la apa, si va genera curent electric oriunde sunteti.

Au fost dezvoltate 4 modele, de dimensiuni si puteri diferite, astfel incat sa fie asigurate nevoile tuturor utilizatorilor. Cea mai mica si mai usoara este turbina de 50W care cantareste 650g, iar cea mai puternica este cea de 2500W care cantareste 19kg.

Mai exact: cea mai mica ne este utila daca mergem pe munte si vrem sa ne incarcam telefonul mobil, iar cea mai mare ne poate ajuta atunci cand vrem sa ne incarcam masina electrica (cel putin teoretic si in cazul in care detinem una).

La fel ca si in majoritatea proiectelor de pe Kickstarter avem disponibila o aplicatie care ne permite sa “comunicam” cu turbina, asadar este “ancorata” destul de bine in secolul in care traim.

Voi ce parere aveti despre aceasta noua turbina eoliana portabila? O considerati utila?

Voi posta si videoclipul de prezentare, pentru a va familiariza mai bine cu aceasta inventie.