Un 1 Mai relaxant

Am reusit sa depasesc cu bine perioada sarbatorilor. Am terminat cu toate drumurile obositoare, am vizitat aproape toate neamurile si toti prietenii si am reusit sa ne intoarcem cu bine acasa.

Dupa doar cateva zile am fost nevoiti sa plecam din nou, de aceasta data din placere. Nu este prima data cand de 1 Mai incercam sa plecam din capitala, cat mai departe.

Pana acum am fost fie la munte sau la mare, fie am fost plecati din tara pentru un weekend. Cele mai frumoase amintiri le-am acumulat din plecarile in Grecia, motiv pentru care am decis sa mergem din nou acolo, chiar si doar pentru doua zile.

Am plecat tarziu vineri, am prins destul de aglomerat orasul, iar pe drum o pana ne-a intarziat destul de mult. Trebuie sa aveti foarte mare grija atunci cand traversati Bulgaria pentru ca in unele zone drumul este plin de gropi care va pot face probleme.

Va recomand sa alegeti sa tranzitati Bulgaria in timpul zilei pentru ca in felul acesta veti evita toate gropile cu succes. Nu pot sa ma plang nici de “craterele” din drumul de dinainte de vama din Giurgiu, dar despre ale noastre gropi … “numai de bine”.

In cele doua zile de relaxare nu am facut nimic deosebit. Am mancat foarte bine si ieftin, daca comparam cu preturile de pe litoralul romanesc. Ne-am plimbat cu cainele pe plaja si ne-am reintalnit cu cunostinte dragi noua. A fost si o vreme placuta, cu toate ca a fost innorat a fost cald (peste 20 de grade Celsius).

Daca as putea sa ma mut acolo as face-o si doar pentru mancare, sa nu mai amintesc de soare si mare. Pacat ca ei nu mai sunt la fel de fericiti din cauza situatiei economice si politice, dar nici noi nu o ducem prea bine.

La intoarcere am avut surpriza sa prindem aglomerat Podul Prieteniei (Ruse – Giurgiu). Din cate am inteles foarte multi romani au optat pentru un 1 Mai in Bulgaria, probabil cei satuli de aglomeratia de pe Valea Prahovei sau Autostrada Soarelui.

Intorsi cu forte “proaspete”, nu pot decat sa va sugerez sa plecati din tara chiar si doar pentru cateva zile in Grecia. Din punct de vedere financiar un weekend acolo e mai ieftin decat unul la noi pe litoral in Mamaia, iar din celelalte puncte de vedere (culinar, estetic, ospitalier) nici nu pot face o comparatie corecta.

sursa imaginii: printscreen google.ro/maps