Un alt fel de vacanta la Baile Felix!

Inca din perioada antica, izvoarele de apa geotermala, din zona in care se afla Baile Felix in ziua de azi, erau recunoscute ca avand proprietati curative. Acum, ele sunt celebre nu doar in Romania, ci si in Europa, deoarece trateaza sau amelioreaza simptomele unor boli cronice, renale, hepatice, de la nivelul pielii, si asa mai departe.

In ultimii ani, Baile Felix s-a dezvoltat intr-un mod impresionant, aici construindu-se numeroase centre de cazare si recreere, cum ar fi Hotelul International Baile Felix, acesta functionand ca un complex hotelier ce dispune de o baza de tratament ultramoderna. Pe scurt, puteti avea parte de un tratament si de o vacanta de vis fara a parasi incinta acestuia, el punandu-va la dispozitie toate conditiile necesare unei sederi cat mai placute.

Totusi, nu toate persoanele vin la Baile Felix pentru a se trata de vreo conditie de sanatate. Aici exista foarte multe oportunitati de petrecere a timpului liber, cum ar fi terenuri de sport, cinematografe, piscine acoperite sau in aer liber, si chiar si cluburi. In plus, locatia de care dispune Baile Felix este una de vis ce promoveaza starile de relaxare si de meditare, deoarece se afla inconjurat de o padure densa de foioase. In plus, aceasta padure de foioase impiedica frigul sa ajunga pe timpul iernii si induce o temperatura racoaroasa pe perioada verii, Baile Felix putand fi vizitat pe toata perioada anului datorita acestor conditii inedite.

Multi dintre medici recomanda ca persoanele care sufera, in special, de boli reumatice, sa apeleze la izvoarele de apa geotermala si cele sarate pentru a isi ameliora simptomele neplacute. Cu toate acestea, este recomandat ca si cei care nu prezinta vreo conditie medicala sa incerce un tratament la Baile Felix, pentru ca sanatatea lor sa se afle la un nivel optim.

Cei care doresc o vacanta la Baile Felix, pot profita de o sumedenie de tipuri de tratamente, cum ar fi cele in namol si parafina, de electroterapie, hidroterapie, elongatii sub apa, dar si de sali de gimnastica medicala. Acestea sunt recomandate, in special, pentru cei care sufera de afectiuni reumatismale, neurologice, post-traumatice, de nutritie, endocrine si ginecologice (excluzand bolile venerice si infectioase).

In fiecare an, creste numarul turistilor care doresc sa isi efectueze vacanta in Baile Felix, venind aici chiar si cu cei mici. Exista piscine special concepute pentru copii, in care vor fi, in permanenta, supravegheati de un personal calificat. Pe langa piscinile si bazinele cu apa geotermala, exista si locuri de joaca amenajate pentru copii, in care acestia pot fi lasati de-a lungul unei zile, pentru ca parintii sa poata profita, pe deplin, de vacanta pe care o au.

Baile Felix reprezinta un punct turistic care a crescut mult ca importanta, in Romania, dar si in Europa, deoarece numarul strainilor care vin pe aceste meleaguri a crescut, in 2013, cu aproximativ 20%. Asadar, este recomandat sa incercati, macar o data in viata, un tratament curativ oferit de statiunea Baile Felix.