Un film romanesc bun: 6,9 pe Scara Richter

Am avut o “Duminica in familie” (pentru cunoscatori) cat se poate de placuta. Sa incep cum se incepe, cu inceputul!

Nu-mi place sa urmez turma, dintotdeauna! Adica, daca Duminica lumea se imbraca frumos si merge la biserica, eu prefer sa fiu ateu!

Daca Duminica lumea se imbraca frumos si merge la teatru/opera/film, eu prefer sa merg la Orange film Miercurea (imi plac si reducerile, trebuie sa recunosc).

Daca romanii apreciaza noile filme marca autohtona, eu prefer sa fiu “hater”.

Ultimele filme romanesti pe care le-am vazut au fost “Milionari de weekend” (2004 – nota pe imdb 7,1) si “Nasa” sau “The Godmother” (2011 – nota pe imdb 5,4). Nu mi-au placut!

De atunci am ramas cu ideea ca nu o sa mai vad in viitorul apropiat filme romanesti, cu toate ca am tot auzit pareri pozitive din partea oamenilor pe care ii cunosc si a caror gusturi cinefile le stiu.

Si uite ca, soarta, a facut ca Duminica seara, sa fiu imbracat frumos intr-o sala de cinema la un film romanesc. Exact ceea ce nu fac eu de obicei. Dar, asa a fost sa fie!

Am vazut “6,9 pe Scara Richter” (2016 – nota pe imdb 7,9) si am ramas placut impresionat.

Un film bine facut, cu glume bune, cu actiune structurata in mod inteligent, cu si despre viata unui actor, chiar si cu putin dans si cantec la final, daca tot sunt la moda musical-urile acum.

Cu toate ca nu aveam asteptari sa ma simt bine, cu toate ca eram ferm convins ca cei din sala vor strica filmul (cum se intampla de obicei), totul a fost cum trebuie.

Asadar, daca vreti sa sustineti si voi actorii din Romania a caror munca nu este apreciata la adevarata valoare, mergeti la filmele romanesti care au aparut in ultimul timp.

“6,9 pe Scara Richter” este comedie si va v-a scoate din rutina oferindu-va bunadispozitie.

Cu siguranta eu voi merge sa mai vad filme romanesti! Va tin la curent!

sursa imaginii aici