Un pas important pentru viitorul planetei

In perioada comunismului Romania “inflorea”. Aveam industrie, economie, totul era pus la punct. Exceptand faptul ca oamenii nu aveau libertate de exprimare si erau limitati in produsele pe care le puteau achizitiona, totul era in regula.

Foarte multi din generatia parintilor nostri regreta acea perioada in care “banul avea valoare”, “aveai un loc de munca stabil”, “puteai sa-ti cresti copiii din doua salarii medii”.

Nu stiu daca ati fost prin orasele sau zonele industriale, primul care imi vine in minte este orasul Petrosani.

Rezultatele poluarii sunt vizibile (si pentru ca intre timp nu s-au facut lucrari de reconditionare). Poluarea fiind mare efectele acesteia se regasesc in viata oamenilor care traiesc acolo (in sanatate, in aspectul cladirilor).

Fiecare fabrica, orice mare combinat, toate polueaza, indiferent de filtrele pe care sunt obligati sa le aiba de catre cei de la Protectia Mediului. Lupta cu emisiile este o problema reala la nivel mondial, motiv pentru care a evoluat atat de mult energia regenerabila, masinile ecologice, etc.

In Islanda, o inovatie geoinginereasca incearca sa prelungeasca viata planetei noastre si calitatea vietii pe Pamant. Aceasta nu produce emisii, doar absoarbe, si poate absorbi mai mult Dioxid de Carbon decat produce.

Care este principiul de functionare a acestei centrale electrice.

Un perete de ventilatoare absoarbe aerul, filtreaza CO2, il injecteaza in apa si apoi pompeaza in pamant, unde devine solid. Reuseste sa produca doar o treime din energia pe care o termocentrala pe carbune o produce, dar poate sa depoziteze sub pamant mai mult decat emite.

Si astfel ar putea fi stopata evolutia negativa a schimbarilor climatice si ar fi sustinuta in continuare industria cu combustibili fosili.

Aceasta inovatie nu este prima din acest domeniu, de ani de zile oamenii incercand sa gaseasca solutia care impiedica poluarea excesiva a mediului. Cu toate astea, toate inventiile au acelasi numitor comun, costuri ridicate pentru functionare.

Ramane sa vedem ce ne rezerva viitorul in acest pas important pentru salvarea planetei!

sursa imaginii: http://bit.ly/2yvSKUZ