Un pas urias in bioingineria medicala!

Ne plangem ca medicina nu evolueaza asa cum ar fi normal, ca oamenii inca mor din cauza bolilor care ar trebui sa aiba “leac”. Dar, spre surprinderea noastra, in anumite domenii (cum ar fi bioingineria medicala) progresele sunt remarcabile.

Pentru prima data, la nivel mondial, un creier uman a fost conectat la internet, aceasta realizare fiind extrem de importanta pentru progresele din domeniul inteligentei artificiale.

Evolutia medicinei reprezinta si evolutia noastra, ca si specie!

Intregul proiect a fost realizat de catre o echipa de cercetatori de la Universitatea sud-africana Wits (din orasul Johannesburg) si poarta numele de “Brainternet”.

Cu ajutorul electroencefalografiei (EEG) sunt preluate undele cerebrale, iar semnalele sunt apoi transmise unui calculator care printr-o aplicatie urca datele pe un website si astfel pot fi observate.

O realizare extraordinara care atunci cand va fi studiata si inteleasa in cele mai mici detalii va ajuta enorm evolutia medicinei in aceasta directie.

Ideile din filme ajung sa devina realitate

Probabil unii dintre voi au urmarit in urma cu circa 3 ani (2014) filmul “Transcendence”, in rolurile principale fiind Johnny Depp, Morgan Freeman, Rebecca Hall.

Ideea de baza a filmului era ca un om de stiinta reuseste sa-si incarce constiinta in mediul online, cu toate ca repercursiunile acestui experiment ajung sa fie extrem de periculoase.

Multe dintre filmele care prezinta idei “futuriste” (revolutionare) au la baza o idee, un concept pe care oamenii de stiinta o studiaza in prezent.

Data viitoare cand urmariti un astfel de film, ganditi-va ca in viitorul apropiat ideea ar putea fi aplicata in viata de zi cu zi.

sursa imaginii: http://bit.ly/2fwY5BA