Un telefon care ne va schimba viata!

De cate ori pe zi va uitati in coltul din dreapta sus a ecranului telefonului mobil? De cate ori va ingrijorati ca liniutele aferente bateriei sunt prea putine si pana cand puteti sa va incarcati telefonul mai dureaza?

Cum ar fi daca am avea baterie non stop, fara sa ne mai stresam ca trebuie sa ne incarcam telefonul?! Cum ar fi daca icoana bateriei descarcate nu ne-ar mai “bantui”?!

Se pare ca in viitorul apropiat aceasta situatie stresanta nu va mai exista, pentru ca vom avea telefoane inteligente care se vor incarca fara sa fie conectate la o priza.

O echipa de oameni de stiinta de la Universitatea Washington (departamentul de Inginerie Electrica) si Scoala de Informatica si Inginerie Allen a elaborat un dispozitiv capabil sa se alimenteze folosind energia din jur (adica atrage electricitatea din aer).

In prezent dispozitivul este in stadiu incipient, putand doar efectua apeluri.

“Telefonul” are celule solare cu ajutorul carora transforma lumina in energie si poate receptiona semnale radio tot pentru a se incarca (emitatorul trebuie sa fie pozitionat la aproximativ 9,5 metri distanta).

Consumul de energie este redus, avand nevoie doar de 3,5 microwati (foarte putin in comparatie cu telefoanele inteligente din prezent).

Mai exista inca foarte multe de facut, momentan acest “telefon” arata ca si o placa de circuit, dar promite foarte multe (poate reprezenta chiar viitorul in acest domeniu).

Viitorul in tehnologie este promitator

Noi, cei pasionati de tot ce lanseaza compania Apple, vom trece printr-un soc atunci cand vom uita sa ne verificam la fiecare ora bateria telefonului. Ce vom face cu bateriile externe ramase si cu timpul liber in care nu mai cautam ca “disperatii” o priza?!

Lasand gluma la o parte, viitorul chiar suna bine!

De abia astept sa va cat de repede se va dezvolta aceasta tehnologie astfel incat sa poata fi folosita cu succes si cine o va cumpara. Probabil cei de la Samsung, ca sa nu le mai explodeze bateriile?!

sursa imaginii: http://bit.ly/2hk1Z4y