Un telefon inteligent care se autodistruge

Regele Abdullah bin Abdulaziz al-Saud din Arabia Saudita a fost unul dintre conducatorii cu orientare spre Occident. Unul dintre cei care au incercat sa schimbe prejudecatile conform carora intre teroristi si islamisti exista o legatura.

In anul 2015 acesta a incetat din viata dupa o domnie oficiala de 10 ani si una neoficiala de aproape 20. Viata lui a fost una controversata, putand fi rezumata la numeroase actiuni filantropice, la lupta impotriva terorismului si la incercarea de a transforma Arabia Saudita intr-o tara bine vazuta in lume.

Arabia Saudita cu un pas mai aproape de viitor

Universitatea Regele Abdullah pentru Stiinta si Tehnologie din Arabia Saudita este una dintre institutiile care a beneficiat in trecut de sustinerea regelui, primind numeroase donatii importante.

In zilele noastre, o echipa de cercetatori din cadrul acestei universitati a reusit sa dezvolte un polimer special care ar putea fi aplicat pe siliconul unui chip.

Polimerul acesta nu afecteaza functionalitatea chip-ului, iar daca este incalzit la o temperatura mai mare de 80 grade Celsius reuseste sa distruga chip-ul pe care este montat.

La ce ar ajuta o astfel de inventie?

Chip-urile ar putea fi montate pe un telefon inteligent care in felul acesta ar putea sa se autodistruga in doar cateva secunde. Mai exact in 10-15 secunde se poate distruge chip-ul (cu o grosime de maxim 90 micrometri).

Agentii secreti sau spionii ar fi cei avantajati de aceasta tehnologie, pentru ca vor putea sa isi pastreze identitatea secreta. Asta doar in cazul in care ei nu au deja dispozitive speciale care ii ajuta sa-si piarda urma.

Iubito, nu e ceea ce pare!

Pentru noi, muritorii de rand, aceste telefoane care se distrug singure ar putea fi utile in cazul in care avem mai multe iubite si telefonul personal ajunge in mainile cui nu trebuie. Glumesc, evident!

Oare cei de la Samsung sunt cei care au descoperit primii acest polimer? Probabil din acest motiv lua foc Samsung Galaxy Note 7, nu reusisera sa stabilizeze acest polimer special. Sunt fan Apple, ce vreti?!

sursa imaginii: http://bit.ly/2kdb5Mg