Unde nu ar trebui sa calatorim? Cateva locatii la care trebuie sa fim atenti!

Este foarte important sa calatorim. Din toate punctele de vedere. Cel putin asta este parerea mea.

Fiecare vacanta, chiar si daca e doar de cateva zile si in tara noastra, inseamna o experienta. O aventura.

Calatorind ne obligam la decizii, invatam cate ceva nou, ne acumulam experienta si chiar amintiri.

Nu cred ca am fost in vreo vacanta din care sa nu am cel putin o amintire pe care as vrea sa o povestesc nepotilor. Fie ca e pozitiva, fie negativa.

Sa nu uitam ca viata e cu bune si rele, toate insemnand pana la urma ca traim.

Fiecare vacanta este o experienta de viata

Sa revin la calatorii. De regula ne dorim sa ajungem peste tot. Sa vedem lumea-n lung si-n lat, sa cunoastem toate culturile, traditiile si obiceiurile.

Este destul de greu ca intr-o viata de om sa ajungem chiar peste tot. Sunt putini cei care se pot bucura de acest privilegiu.

Ai nevoie de timp, bani si sa nu fii implicat in cresterea unei familii care-ti ocupa mare parte din timp (deci revin tot la timp). Timp si bani. Cred ca si sanatatea joaca un rol foarte important in acest aspect.

Exista totusi si oameni care din asta traiesc, cu asta se ocupa. Prin ochii lor vedem si noi lumea. Ne bucuram de fiecare experienta, stim unde sa ajungem si ce sa facem.

Ce v-as recomanda sa evitati in calatoriile voastre? Cateva locuri despre care cu siguranta ati auzit, dar pe care e mai bine sa nu le vedeti.

De ce? Pentru ca puneti in pericol viata lor sau pe a voastra.

Cateva zone in care nu ar trebui sa calatorim

In aceste locuri intra zonele protejate de lege, a caror viata depinde de fluxul de turisti. Printre acestea am putea enumera Venetia si Amsterdamul, care au de suferit foarte mult din cauza numarului prea mare de turisti.

La fel si anumite insule, cum ar fi faimoasele Galapagos din oceanul Pacific.

Machu Picchu, Muntele Everest, Taj Mahal, Marele Zid Chinezesc. Obiective a caror durata de viata depinde foarte mult de numarul turistilor.

Aveti foarte mare grija si la orasele in care criminalitatea este ridicata sau la cele in care rasismul este la cote alarmante.

Nu iti doresti ca in vacanta sa fii in permanenta speriat pentru viata ta.