Unde sa nu iti faci pana de cauciuc!

Nu sunt genul “carcotas”, nu imi place sa fac ceva si apoi sa dau “sfara-n tara”, de multe ori chiar ii judec pe cei care au trait ceva mai putin placut si fac din asta subiect de discutie o luna intreaga.

De aceasta data insa o sa imi calc peste ideile preconcepute si o sa va povestesc experienta mea cu o vulcanizare din zona Colentina, strada Doamna Ghica nr 142.

Pentru ca stau in zona, prefer sa apelez la vulcanizarile si spalatoriile de aici atunci cand am nevoie. Vorbesc frumos, las bachis/ciubuc/plocon, cum vreti sa ii ziceti, si as prefera ca lumea de acolo sa nu isi bata joc de mine ( la fel ca toti “muritorii de rand” ).

In iarna, mai exact prin luna Ianuarie, am dus masina unei cunostinte la vulcanizare sa ii schimbe anvelopele (masina era recent cumparata si avea cauciucuri de vara). Probabil si voi stiti ca intr-o vulcanizare toata “magia” se desfasoara in spate, iar tu nu prea ai acces vizual la serviciile de specialitate pe care ei ti le ofera.

M-au informat ca 3 jante sunt sparte, ca trebuie sudate, m-au intrebat daca sunt de acord sa le repare si evident ca mi-am dat acceptul (doar nu era sa plec cu ele asa). Cand mi-au aratat janta sparta am observat ca e doar o linie relativ fina, dar neavand experienta am considerat ca asa trebuie sa arate o janta sparta.

In urma cu o saptamana merg cu masina personala la aceeasi vulcanizare pentru ca aveam o roata moale. In timp ce imi “rezolva” temeinic situatia, individul respectiv ma cheama la el sa imi adreseze: “Boss-ule ai doua probleme: ai pana si ai janta sparta!”.

Din fericire am memoria extrem de buna si in momentul in care imi arata janta sparta imi amintesc exact aceeasi linie fina pe care o vazusem in urma cu 3 luni si ceva la celelalte jenti sparte. Am crezut ca “vad negru” cand am realizat ca de fapt cu o surubelnita poti sa faci cate “sparturi” de janta vrei, trebuie doar sa ai putina imaginatie si multa nesimtire.

I-am spus ca vreau sa imi faca doar pana si ca de janta ma voi ocupa alta data, cand voi avea bani. A inceput sa imi zica ca se poate rezolva si acum, ca imi face o oferta, sa ii las masina si sa merg acasa dupa bani sau sa ii las buletinul, avea o multime de solutii salvatoare pentru “modestia” mea financiara, ca de!, baiatul voia sa ma ajute.

Informativ: sudatul unei jenti de 15 costa 170 ron si a uneia de 17 costa 220 ron.

Cand am fost in iarna cunostinta mea platise in jur de 700 ron toata afacerea cu sudatul jentilor (plus schimbat cauciucuri, echilibrat roti si ce ii mai facusera atunci). Cumva ma simt responsabil pentru faptul ca daca stiam din timp cat de inventivi sunt baietii nu platea din cauza mea atatia bani.

Am uitat sa specific un aspect important: inainte cu cateva zile sa merg la aceasta vulcanizare cu angajati extrem de “bine-voitori” fusesem la o alta, pentru a imi indrepta jentile. Asadar, daca aveam jentile sparte, cu siguranta ca cei de acolo ma avertizau de acest aspect. Imi pare greu de crezut ca in doar cateva zile mi s-a spart janta si este extrem de ciudat faptul ca era exact acelasi tip de linie/zgarietura pe care am putut sa o reproduc si eu cu o surubelnita pe janta.

Stiu ca nu rezolv nimic cu acest articol, nici nu am aceasta intentie. Sunt convins ca sunt si oameni capabili acolo, sunt convins ca goana dupa bani este acerba, sunt convins si de faptul ca poate avea dreptate acel angajat si ma insel eu. Insa de aceasta data am simtit nevoia sa imi impartasesc experienta!

Sa auzim de bine!