Uneori sa fii prea inteligent nu e bine

Citeam un studiu despre persoanele cu o inteligenta crescuta si mi-a venit in minte proverbul: “Ferice de cei saraci in duh”. Stiu ca nu are legatura cu ceea ce vreau sa evidentieze, dar este in topul citatelor mele preferate.

Un studiu recent a scos la iveala faptul ca persoanele prea inteligente (cu un coeficient de inteligenta – IQ mai mare de 130) risca sa aiba diferite boli psihice.

O persoana foarte inteligenta reactioneaza mai puternic la stimulii din mediu si astfel si sistemul nervos central devine “hiperactiv”.

Ca sa traim mai mult, mai bine si mai fericiti, ar fi bine sa avem o inteligenta medie si sa traim echilibrat. Asta este “doctrina” mea.

Daca gasim un echilibru in tot ceea ce facem si daca nu avem o inteligenta iesita din comun, atunci vom ajunge sa traim viata pe care o consideram ideala.

Dupa cum ne invata si istoria, marile genii ale lumii au murit pentru ca si-au suprasolicitat corpul, cei mai multi avand si diferite afectiuni psihice.

Nu este nimic gresit in a fi un om normal, asa cum nu este nimic gresit in a fi geniu. Indiferent de nivelul de inteligenta, ideal ar fi sa fim impacati cu ceea ce suntem. Sa ne acceptam asa cum suntem!

In momentul in care invatam sa traim intr-un echilibru fizic si psihic reusim sa dobandim fericirea absoluta. Este foarte greu, nu contest asta. Probabil este si cea mai mare provocare a vietii, dar merita!

sursa imaginii: http://bit.ly/2yyfkNP