Valea Raului Hunza este o oaza a tineretii care nu ar trebui ratata

Ieri a fost Ziua Nationala a Romaniei, o zi care probabil a pus multa lume pe ganduri. Sa mai ramanem in tara noastra, sa plecam? Ce ar trebui sa facem ca sa avem o viata mai buna?

Daca sunteti in aceasta dilema si daca treceti printr-o perioada mai dificila, atunci astazi o sa incerc sa va ofer o solutie. Pentru unii dintre voi poate nu este si o solutie salvatoare sau de durata. Dar, cine stie!

In zona dintre Pakistan si India exista o “oaza a tineretii”. Este vorba despre Valea Raului Hunza. Daca aveti posibilitatea ar fi bine sa mergeti macar in vizita acolo.

Aici oamenii traiesc pana la 140 de ani si nu se imbolnavesc. Mai mult decat atat, arata mereu tineri. Sunt sigur ca v-am starnit interesul.

Cum poate sa existe un astfel de loc in secolul in care traim? Cum este posibil ca speranta de viata sa fie de 120 ani? Sunt printre primele intrebari care apar. Apoi cele in care ne interesam cat costa un bilet de avion pana acolo (doar dus).

Cei care au analizat stilul de viata ai locuitorilor din Valea Raului Hunza au observat ca aceasta viata “buna” este dosibila datorita alimentatiei.

Consuma foarte mult mancare neprocesata si nepreparata termic. Adica hrana cruda. Sunt un fel de raw-vegani, ca sa fim in ton cu “moda” actuala.

Mananca doar de 2 ori pe zi, putina carne, dar multe fructe si legume. Rar consuma dulciuri sau alcool. In plus, nu folosesc multa sare atunci cand isi condimenteaza mancarea.

Miscarea este de asemenea foarte importanta. Zilnic plimbarile de 15-20 kilometri sunt ceva normal, iar inotul in apa inghetata este considerat de asemenea rutina.

Sunt convins ca nu au auzit de mancare de tip fast-food sau de supermarket. La fel de bine nu au auzit nici de cancer.

Daca nu ati decis inca ce o sa faceti de Craciun, puteti sa incercati sa mergeti in vizita in aceasta oaza a tineretii. Cine stie ce mai aflati.

sursa imaginii: http://bit.ly/2BGDbcH