Vodafone renunta la taxele din roaming

Am mai scris in urma cu o luna si ceva despre faptul ca anul acesta Vodafone sarbatoreste 20 de ani de cand ne ofera (noua, romanilor) servicii de telefonie mobila.

Pana acum au avut oferte speciale, internet gratuit, in cele mai importante zile ale anului 2017. Va scriam si de faptul ca am fost si eu foarte multi ani client Vodafone, in ultimii ani unul nemultumit, dar asta e cu totul o alta poveste.

Din intamplare, navigand pe website-ul lor, am citit despre faptul ca au decis sa isi “premieze” clientii persoane fizice (cei juridici au fost deja premiati in urma cu o luna).

Mai exact, toti cei care au un abonament sau o cartela preplatita isi vor putea folosi beneficiile nationale (de minute, mesaje si date) si in tarile din Uniunea Europeana si din Norvegia, Islanda si Lichtenstein.

“Problema” este ca nu toti clientii Vodafone vor putea beneficia de aceasta facilitate, ci doar clientii noi, cei care isi reinnoiesc abonamentele (peste 10 euro) sau cei care isi activeaza extraoptiuni la cartele (incepand cu 8 euro).

Sa nu uitam insa ca din data de 15 iunie anul curent toti operatorii de telefonie mobila vor fi obligati sa renunte la suprataxarea din roaming pentru tarile membre UE.

Asadar, eu zic sa nu va grabiti cu prelungirile astea pentru ca mai aveti foarte putin de asteptat pana cand veti putea beneficia de aceste oferte gratuit. Fara prelungiri sau mariri de abonament.

Nu zic ca oferta lor nu este una reala, dar cu siguranta nu avantajeaza toti clientii Vodafone asa cum isi doresc ei sa “prezinte” oferta aniversara.

De obicei acestea sunt strategii de marketing care vor aduce cu siguranta un castig companiei, unul mai mare decat clientilor.

Dar, pentru ca trebuie sa vedem si partea buna, este important ca de la mijlocul lunii iunie, exact cand incepe perioada concediilor, vom putea sa ne folosim in roaming avantajele abonamentului national, indiferent de furnizorul pe care il avem.

sursa imaginii: blog.vodafone.co.uk