Voi ce metode de divertisment folositi pentru a fi fericiti?

Cred ca suntem cu totii de acord ca viata nu e deloc usoara. Are si momentele ei bune, dar per total ai nevoie de “nervi de otel” ca sa ii faci fata. Pentru a reusi sa trec peste momentele dificile, eu ma folosesc de divertisment.

In orice forma, la orice ora si de fiecare data cand sunt cu moralul la pamant. Cam asta este “vesta mea de salvare”. Cam asta este motivul pentru care imi setez si a doua zi dimineata alarma telefonului mobil.

Daca in copilarie foloseam ca si forme de divertisment jocurile, jucariile, televizorul si intalnirile cu prietenii, in ziua de astazi lucrurile au evoluat. In bine.

Acum sunt foarte multe surse care iti pot aduce veselie, in cateva minute sau doar in cateva secunde. Si mult mai bine, le poti accesa exact cand ai nevoie.

Nu mai suntem limitati de prezenta altor persoane sau de nevoia de a sta la o anumita ora, pe un anumit post de televiziune, ca sa vedem o emisiune care ne poate (sau nu) amuza.

Acum putem sa gasim in mediul online, la doar un click distanta, formele de divertisment preferate. Zambetul pe buze nu va mai fi ceva greu de obtinut.

Fie ca sunt videoclipuri amuzante, imagini sau bancuri, toate aceste metode au acelasi scop: sa ne faca fericiti.

Metode de divertisment

Sa radem de viata poate fi cea mai buna solutie pentru un psihic “sanatos”. Sa fii stresat, nefericit, suparat, nervos, adica negativ, iti poate pune in pericol sanatatea (psihica si apoi fizica).

Cu toate ca uneori este greu si poate nu avem dispozitia necesara, trebuie sa invatam sa incercam sa ne detasam, relaxam.

Trebuie sa invatam ca doar fiind pozitivi putem sa depasim cu bine fiecare obstacol. Oricat de greu ar parea asta in acel moment.

Sa va dau un exemplu. Aveti o zi grea la locul de munca. Colegii, seful, task-urile, toate parca sunt impotriva voastra.

Nu mai stiti ce sa faceti, nu mai ganditi “limpede” si deja starea de nervozitate si suparare a pus stapanire pe voi. Trebuie sa faceti o pauza. Chiar si zece minute sunt suficiente.

Cautati un videoclip amuzant sau o imagine. Incercati sa uitati cine sunteti si pentru cateva minute sa va concentrati atentia spre ceva ce va face fericiti.

Dupa aceasta pauza de divertisment o sa realizati ca solutia era chiar in fata voastra. De obicei cand suntem negativi nu mai gandim la fel de “rational”, “lucid”.

Poate voi nu veti considera ca asta este tot ce e nevoie si recunosc ca fiecare situatie e diferita. Este posibil sa nu fie asta solutia salvatoare pentru orice zi rea.

Dar, de cele mai multe ori, veti descoperi ca este nevoie doar de putin divertisment pentru ca viata noastra sa fie frumoasa din nou!

sursa imaginii: http://bit.ly/2iyC1Yl