Vreau sa invat sa traiesc in prezent. Se pare ca am uitat!

Cred ca targhetul meu pentru urmatorii ani este sa invat sa traiesc in prezent. Atat de important si totusi atat de greu de realizat. Ati trecut si voi prin asta?

In caz ca la un moment dat batalia vietii voastre a fost aceasta, astept sa impartasiti cu mine experienta voastra.

Suntem obsedati de mai mult sau cel putin eu sunt. Vesnic nemultumit cu ceea ce am. As fi putut avea mai mult, as fi putut face mai multe, invata …. si cercul vicios continua.

Atunci cand realizez ceva ce aveam pe “wish list”, uit sa stau sa ma bucur de moment. Am muncit pentru a ajunge acolo.

A invata sa te bucuri de ceea ce ai este greu

Pentru mine e ok, bun, acum pot trece la urmatoarea etapa. Parca am uitat tot drumul pana aici, care a fost unul plin de obstacole, am investit timp si munca.

Si orice fac patesc asta. Din acest motiv trebuie sa reinvat sa traiesc in prezent. Sa ma bucur de ceea ce am acum, de ceea ce traiesc si sa nu ma mai gandesc la trecut sau viitor.

Trecutul nu mai poate fi schimbat, iar viitorul e atat de greu de influentat deoarece sunt multi factori care nu depind doar de mine.

Prezent: timpul in care vreau sa traiesc

Va fi probabil unul din cele mai grele excercitii din viata mea si sincer nu stiu daca voi reusi. Dar pentru ca boala mea este influentata de modul in care gandesc, trebuie sa trec cu brio acest examen al vietii.

Speram ca scriind aceste randuri imi vor veni idei, despre ceea ce ar trebui sa fac. Nu e asa. Probabil pe parcurs, sper, sa gasesc raspunsuri la intrebari.

Voi incepe zilnic cu enumerarea lucrurilor pe care le am si ma fac fericit. E singurul lucru care-mi vine acum in minte. Sper ca in acest fel voi reusi sa reinvat sa ma bucur de prezent.