Vrei sa ai natura chiar in propria curte?

Nu ma numar printre cei care isi iau rucsacul in spate si pornesc in explorarea muntilor, dar imi place foarte mult natura.

Ador senzatia pe care o ai atunci cand admiri frumusetea peisagistica si mi-as dori sa pot trai zilnic cu acest sentiment. Din pacate, atunci cand locuiesti “printre betoane” nu te poti bucura prea des de spatiile verzi sau de gradinile frumos amenajate.

Probabil din acest motiv imi place foarte mult atunci cand merg in vizita la parintii prietenei mele. Acestia au o gradina foarte mare, frumos amenajata, in care te poti relaxa si poti admira tot ce inseamna frumusete naturala.

Chiar prin curtea socrilor trece un raulet, de-a lungul caruia acestia au amenajat iazuri si cascade, astfel incat sa-i incadreze frumos cursul. Plantele din jurul lui, pietrele, copaceii, bancutele, hamacul, rotile de la caruta, gratarul, cuptorul, leaganul, foisorul, toate acestea se completeaza formand gradina ideala.

Foarte putina lume are in propria curte o sursa de apa. Daca te numeri printre cei “norocosi”, atunci trebuie sa faci ceva in acest sens pentru a nu irosi o asemenea “comoara”.

Sa ai un mic foisor langa sau un ponton, sa ai podulete peste care sa poti trece sau mai multe cascade si iazuri, este ceva ce de multe ori ni se poate parea din domeniul fantasticului.

Indiferent de curtea pe care o ai, poti face aproape orice iti doresti. Imbina utilul cu placutul, astfel incat sa ai in propria curte o mica oaza de fericire. Tine cont de propriile gusturi si de caracter atunci cand iti amenajezi gradina. Imagineaza-ti ce ai vrea sa vezi in fiecare dimineata atunci cand te uiti pe geam sau cand deschizi usa.

Trebuie sa fii talentat si sa iti placa foarte mult gradinaritul, probabil si sa fii creativ, ca sa poti sa-ti amenajezi frumos curtea. Slava Domnului ca in zilele noastre exista firme specializate in asa ceva, pentru cei ca mine.

Pentru mine gradina este foarte importanta, din acest motiv atunci cand voi avea propria casa imi doresc foarte mult sa o amenajez astfel incat sa simt ca in ea sunt fericit.

Vi se poate parea putin exagerat, dar niciodata nu este prea repede (sau prea tarziu) sa te interesezi de ceea ce iti place si nici sa gandesti pozitiv. Doar in felul acesta vei avea parte de lucrurile pe care ti le doresti cu adevarat.

Voi cum ati vrea sa va amenajati gradina? V-ati gandit deja la asta?