Vremea este in continua schimbare. Incercati sa nu uitati asta!

S-a schimbat atat de mult vremea in ultimii ani, incat parca incepem sa ne obisnuim cu aceasta “normalitate”. Care de fapt nu e deloc normala.

In fiecare an temperaturile cresc, per sezon. In Romania, tara celor patru anotimpuri, am inceput sa observam in ultimii 10 ani, ca nu prea mai exista anotimpurile de trecere.

Primavara nu mai seamana cu primavara din copilaria mea. Toamna la fel.

Nu mai sunt perioadele lente in care realizam dupa cateva saptamani ca s-a schimbat sezonul. Acum trecerile sunt bruste, de la o zi la alta chiar.

Vremea ar trebui sa se schimbe lent

Si mult mai rau, nu se mentin asa. Daca in luna ianuarie temperatura ajunge la -15 grade, te poti astepta sa ajunga si la +10 (poate chiar +15). Ceea ce e foarte mult pentru corpul nostru.

In mod normal variatiile de temperatura atat de mari ar trebui sa se realizeze in timp, astfel incat corpul nostru sa se obisnuiasca.

Sezonul gripelor nu mai este un “sezon”, pentru ca aceste variatii de temperatura se intind pe perioade lungi si … Consecintele sunt suportate in fiecare tara.

Apar anomalii la nivel mondial. Ninge in Grecia sau ploua in desert. Genul acesta de modificari nu ar trebui sa ne panicheze, pentru ca s-ar isca haos.

Ai grija de planeta, atat cat poti!

Ar trebui insa sa ne sperie. Pentru ca incet-incet corpul nostru se va obisnui cu ele si nu ne vom mai da seama cat de mult s-a inrautatit situatia.

Trebuie sa fim constienti ca vremea se schimba. Incalzirea globala, poluarea, evolutia rapida a societatii, toti acesti factori afecteaza planeta. Implicit vremea si viata noastra.

Oriunde ati fi si orice ati face, incercati sa creati cat mai putin rau in jurul vostru.

Nu consumati mai mult decat aveti nevoie. Incercati sa reciclati, sa nu poluati. Faceti fapte mici pe care nu le considerati foarte importante. Dar fiecare gest sau schimbare conteaza.