Ziua martisoarelor sau 1 Martie: ce ar trebui sa facem?!

1 Martie si inceputul Primaverii. Una din cele mai interesante zile din an, ziua martisoarelor.

Pentru barbati este destul de dificil, mai ales atunci cand esti genul care lucreaza intr-un mediu in care femeile sunt majoritare.

Imi amintesc si acum anii in care eram agent de vanzari si aveam in masina peste 50 de martisoare. In acea perioada inca mai gaseai martisoare acceptabile cu 1 leu bucata. Acum este destul de greu.

Fiecare gest conteaza si nu pot intelege cum de sunt atat de “impresionate” femeile de un martisor. Pe care de cele mai multe ori nici nu-l agreaza sau poarta.

Este un mister pe care nu-l pot elucida, inca. Imi povestea M. ca toate martisoarele pe care le primea i le dadea fratelui ei anul urmator. Reciclare, am putea spune.

Ziua martisoarelor putea fi dificila, pentru cei timizi!

Noi, doi baieti in familie, trebuia sa cumparam an de an noi martisoare. Pentru colege, pentru profesoare, vecine si asa mai departe.

Cumparatul martisoarele nu intra in responsabilitatea noastra. Noi eram doar cei care le “livrau”, destul de umiliti de actul in sine.

Pentru ca nu este deloc placut sa mergi spre o persoana sa-i dai un martisor, poate chiar si un pupic pe obraz, in perioada in care te lupti cu propria identitate.

Stiti la ce ma refer.

Dar, pentru ca aduce noroc si bucurie, oamenii inca practica acest gest, ca si un fel de sarbatoare a primaverii.

Alege sa daruiesti fapte bune!

Martisoarele pot fi si gesturi marunte, pentru cei care au cu adevarat nevoie. Asa ca, anul acesta, daca vreti sa ignorati traditiile, va recomand sa faceti un gest marunt.

Doneaza cativa lei cuiva care are nevoie sau ceva din casa de care te poti lipsi. Chiar si alimentele sunt foarte importante.

Cazuri sociale sunt oriunde in jurul nostru, trebuie doar sa deschidem ochii. Atat oamenii, cat si animalele au nevoie de ajutorul celor din jur.

Alege sa faci o fapta buna, asta sa fie martisorul tau de anul acesta!